Hoelang gaat jouw website mee?

Dagelijks houden wij ons bezig met de websites van onze klanten. Als er een nieuwe website nodig is, dan bouwen we met de nieuwste trends en technieken. Vanaf het moment dat jouw website live gaat, houden we elk kwartaal alle updates bij als jij dat wilt. Maar hoelang gaat jouw website dan mee? Daar zijn de meningen over verdeeld. En hangt af van verschillende factoren.

Hoelang kan het template mee waarop jouw website is gebouwd? Of ontwikkelen de door jou gebruikte plugins met de jaren mee? Als je jouw website elk kwartaal door ons laat updaten, stellen wij het zo lang mogelijk voor je uit, maar uiteindelijk ben je toch de klos. Je moet er rekening mee houden dat je website gemiddeld ongeveer 4 jaar meegaat.

Templates kunnen niet meer werken na een update

Natuurlijk is het aan jou om dan te beslissen of je het nog even wilt doen met de website die je hebt. Maar we waarschuwen je wel voor de consequenties. Het is niet voor het eerst dat ontwikkelaars van plugins gewoon stoppen, of templates niet meer werken. En dan kunnen wij updaten wat we willen, maar sommige functies werken dan gewoonweg niet meer. We hebben het zelfs meegemaakt dat oudere websites helemaal niet meer werkten. En wat dan? Dan is er paniek.

Wat moeten jouw bezoekers niet denken als ze op één of andere stoffige website komen, terwijl ze een heel ander idee hebben bij jouw bedrijf. Niet alleen qua techniek is dat belangrijk, ook je identiteit verandert met de jaren mee en moet je in de gaten houden. Tevens gelegenheid om eens na te denken wat nou handig is voor jouw bedrijf. Misschien ben je wel toe aan een mooie webshop waar klanten online ook zaken kunnen regelen of kopen. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken respecteer je je klant en optimaliseer je de beleving van de sitebezoeker.

Nieuwe websites zijn sneller

De snelheid van een oudere website is bovendien lager dan die van een nieuwe. Er wordt tegenwoordig veel meer gevraagd van groot beeld en videoheaders. Ook daarvoor moet de techniek mee veranderen met de tijd. En denk er eens aan dat Google trage websites absoluut niet fijn vindt. Dus word je vindbaarheid ook veel minder. Hoe doet jouw website het trouwens op een tablet of een smartphone? De responsive technieken zijn tegenwoordig veel beter dan een paar jaar geleden.

Meer weten?

Vind je het tijd om een keer rond de tafel te gaan om over een volledige nieuwe website (of webshop) te praten? We komen graag een kopje koffie doen, zodat we samen kunnen bepalen wat wenselijk is voor jouw bedrijf. Neem contact met ons op.